Stickretreat

Sticka i stillsam samvaro med andra

Stickretreat 2025

Sticka i tystnad i stillsam samvaro med andra.

Stickretreat med fokus på återhämtning vid hjärntrötthet.

Retreaten vänder sig särskilt till dig som är i behov av stillhet på grund av hjärntrötthet orsakad av utbrändhet/utmattningssyndrom, sjukdom eller skada men även till dig som längtar efter att åka på retreat till Lilleskog en helg i maj där den gemensamma tystnaden ramar in vårt handarbete.

Under retreaten får du tillgång till olika verktyg för att nå inre stillhet, muskulär avspänning varvat med rörelser som qigong och kortare promenader. Även den livsviktiga sömnen belyses. Stillhet och rörelser varvas under dagen, med möjlighet att dra sig undan ständigt närvarande. Pausen blir vår rytm. Goda näringsrika måltider serveras. Allt under tystnad.

Kanske är du bekant med forskning som framhåller stickning som terapi vid smärta och för symptomlindring vid ångest, stress och depression, t ex Betsan Corkhill, sjukgymnast och författare till Knitting and Wellbeing.

Kanske vill du bara sitta och sticka i en god miljö i stillsam samvaro med andra under en helg. Moa leder oss i båda dessa spår.

Moa Sundström är pensionerad från sin tjänst vid Karolinska Institutet, där hon de senaste 26 åren varit samordnare för ett globalt skadeförebyggande program genom WHO. Moa är meditationsledare med utbildning via Svenska kyrkan och har stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetets Vänner Skola. Hon har regelbundet anordnat stickcafé med stickning som rehabilitering och integration på Nordiska museet och stickning som rehabilitering i Bröstcancerföreningens regi.

Tips att ta med: Ditt pågående stickprojekt eller broderi.
Tips till dig som vill komma igång: följ länk till pdf-fil

Retreatledare är Moa Sundström och Eva Månsson Carleheden.

Pris: Kost och logi 3 950 kr, privatbetalande resp. 4 150 kr, arbetsgivare. Prisjusteringar kan förekomma.

Välkommen med din intresseanmälan till kommande retreat.

Info: Eva Månsson Carleheden 0322-512 86, eva.m.carleheden@svenskakyrkan.se

Moa Sundström är meditationsledare och har en stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetes Vänner. Foto: Stefan Zimmerman.