Stickretreat

Sticka i stillsam samvaro med andra.

– Stickretreat 17-19 mars 2023 –

 Sticka i stillsam samvaro med andra en helg när hösten är i antågande. Vi samlas vid brasan med stickor och garn, olika vana i handarbetet där stillheten också rymmer kortare promenader, lågmälda samtal, goda måltider, tystnad, möjlighet att dra sig undan. Pausen blir vår rytm.

Kanske är du bekant med forskning som framhåller stickning som terapi vid smärta och för symptomlindring vid ångest, stress och depression, t ex Betsan Corkhill, sjukgymnast och författare till Knitting and Wellbeing.

Kanske vill du bara sitta och sticka i en god miljö i stillsam samvaro med andra under en helg. Moa leder oss i båda dessa spår.

Moa Sundström är pensionerad från sin tjänst vid Karolinska Institutet, där hon de senaste 26 åren varit samordnare för ett globalt skadeförebyggande program genom WHO. Moa är meditationsledare med utbildning via Svenska kyrkan och har stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetets Vänner Skola. Hon har regelbundet anordnat stickcafé med stickning som rehabilitering och integration på Nordiska museet och stickning som rehabilitering i Bröstcancerföreningens regi.

Tips att ta med: Ditt pågående stickprojekt eller broderi.
Tips till dig som vill komma igång: följ länk till pdf-fil

Retreatledare är Moa Sundström och Eva Månsson Carleheden.

Pris: 3 260 kr

Välkommen med din anmälan! 

Info: Eva Månsson Carleheden 0322-512 86, eva.m.carleheden(a)svenskakyrkan.se

Moa Sundström är meditationsledare och har en stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetes Vänner. Foto: Stefan Zimmerman.