Meditationsstig

2018 påbörjades på Lilleskog arbetet med att skapa en meditationsstig utifrån pilgrimens sju nyckelord; Frihet, Bekymmerslöshet, Tystnad, Enkelhet, Långsamhet, Andlighet och Delande. Platsen gav uppdraget, som så ofta här på Lilleskog, att skapa en mötesplats mellan det inre livet och den yttre omgivningen. Den skogbeklädda kullen hade redan sina stigar sedan medeltiden och utmed dessa trädde med varsam hand meditationstigen fram. Längst denna kan livet och tron få samspråka en stund på en bänk.  Kanske tillsammans med en termos med kaffe eller te och en bulle från köket.

Den 19 juni 2019 invigde Biskop Åke Bonnier meditationsstigen.  

Sedan meditationsstigen invigdes har arbetet med att forma den vidare fortsatt med pilgrimsstavar och den gröna brevlådan på kapellets gavel. I brevlådan hittar du en folder med en meditation utifrån de sju nyckelorden. Låna gärna med dig både folder och stav på din vandring.

Följer du de enkla pilarna av trä, med start vid friheten, kommer du till olika platser där någon eller några bänkar är placerade. Varje plats har fått ett namn efter de sju nyckelorden och på några av bänkarna finns ord skrivna. Kanske talar något av orden särskilt till dig? Högst upp på krönet, platsen vi kallar för enkelheten, hittar du en liten stuga som du är välkommen in i. 

 

Och med pilgrimens ord får vi önska varandra frid och allt gott –
”Pax et Bonum”