Sommarretreat

Sommarretreaten riktar sig till dig som vill vara i tystnad och stillhet under några dagar. Under retreaten stannar vi till vid meditationsstigens platser och ord. 

Ögon känsliga för ljus

Detta år möter vi för sommaren komna ur en påfrestande tid. Mörkerseendet gör oss känsliga och varsamt behöver vi vänta in tillvaron som väntar. Vi äger ögon känsliga för ljus. I våra livs landskap kan vi på nytt uppmärksamma färger, dofter, ljud och nyanser. Vad har vi denna tid fått syn på i oss själva och i våra liv?  Vad längtar vi efter? Vad bär vi med oss? Vad vill vi bevara och vad har vi mod att lämna?

Välkommen till en retreat där vi dessa dagar på Lilleskog låter den omgivande naturen bli vårt rum för bön och meditation. Vi kommer stora delar av dagarna vistas utomhus oavsett väder, både för vandringar, stunder längst meditationsstigen och själavårdande samtal på en bänk eller ”walk and talk”. Naturens katedral är både Corona säker och en hjälp för närvaro och stillhet. 

Vi förutsätter trots detta, att ingen deltar som har minsta symtom. Inga samlingar kommer att ske i storgrupp och deltagarantalet vid denna retreat är begränsat till 7 deltagare.

Tänk på att packa kläder och skor för utevistelse i olika väderlägen.

Ledare: Johanna Olander och Helena Högström

Start: Måndag 28 juni kl. 18:00

Avslut: Torsdag 1 juli kl. 10:00.

Pris: 4 260 kronor

Sista anmälningsdatum 31/5. Antal deltagare för genomförande är 7.

 Varmt välkommen till Lilleskog i sommartid!

Vad får du under en retreat

  • Avskildhet och tystnad under några dagar
  • Ett eget rum med dusch och toalett.
  • Vällagad mat
  • Ro och vila
  • Tid till eftertanke och reflektion
  • Natur med promenadvägar och meditationsstig
  • Möjlighet att delta i gårdens andaktsliv
  • Tillgång till stillhet i gårdens meditationsrum och kapell

 

Kära besökare! Själavårdsinstitutets verksamhet finns för dig även under Coronapandemin. 
Just nu begränsar vi deltagarantalet vid gårdens arrangemang till 8 personer. Kapellet är möblerat i cirkelform med altaret i mitten. Alla kan sitta med avstånd till varandra både i kapellet och meditationsrummet.
Vid måltiderna kommer du till dukat bord. Alla har möjlighet att sitta vid ett eget bord. Ankomstkaffe och fika serveras genom att var och en får en egen påse som personalen fyllt med Lilleskogs hembakade bröd. Om du vill kan du fylla en termos med dryck och inta ditt fika på en bänk i parken eller ute på solgården.

 

För deltagande i rekreationsveckor och veckoslutsretreater kan du ansöka om fond­medel. Vill du veta mer kontakta David Sjogerlöv: 0322-51287, david.sjogerlov(a)svenskakyrkan.se

TA MED DIG KLÄDER SOM PASSAR FÖR ATT VARA UTOMHUS OCH SKOR ATT VANDRA I