Veckoslutsretreat

Veckoslutsretreaten riktar sig till dig som under ett veckoslut vill vara i tystnad och stillhet. Dagarnas meditationer tar sin utgångspunkt i ett tema för helgen och kan vara en hjälp under dagarna för enskild fördjupning.

– Stickretreat 2-4 september

 Sticka i stillsam samvaro med andra en helg när hösten är i antågande. Vi samlas vid brasan med stickor och garn, olika vana i handarbetet där stillheten också rymmer kortare promenader, lågmälda samtal, goda måltider, tystnad, möjlighet att dra sig undan. Pausen blir vår rytm.

Kanske är du bekant med forskning som framhåller stickning som terapi vid smärta och för symptomlindring vid ångest, stress och depression, t ex Betsan Corkhill, sjukgymnast och författare till Knitting and Wellbeing.

Kanske vill du bara sitta och sticka i en god miljö i stillsam samvaro med andra under en helg. Moa leder oss i båda dessa spår.

Moa Sundström är pensionerad från sin tjänst vid Karolinska Institutet, där hon de senaste 26 åren varit samordnare för ett globalt skadeförebyggande program genom WHO. Moa är meditationsledare med utbildning via Svenska kyrkan och har stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetets Vänner Skola. Hon har regelbundet anordnat stickcafé med stickning som rehabilitering och integration på Nordiska museet och stickning som rehabilitering i Bröstcancerföreningens regi.

Tips att ta med: Ditt pågående stickprojekt eller broderi.
Tips till dig som vill komma igång: följ länk till pdf-fil

Retreatledare är Moa Sundström och Eva Månsson Carleheden.

Välkommen med din anmälan! 

Start: Fredag 2 september kl. 18:00

Avslut: Söndag 4 september kl. 13:30

Pris: 3 260 kr

Info: Eva Månsson Carleheden 0322-512 86, eva.m.carleheden(a)svenskakyrkan.se

Moa Sundström är meditationsledare och har en stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetes Vänner. Foto: Stefan Zimmerman.

– Veckoslutsretreat 28-30 oktober 

Att leva med motsägelser och inte riktigt få ihop livet

Vi samlas kring att leva med  motsägelser, utifrån sinnesrobönen: ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Retreatledare är Bo-Lennart Johansson och Erland Svenungsson.

Start: Fredag 28 oktober kl. 18:00

Avslut: Söndag 30 oktober kl. 13:30

Pris: 3 260 kr

Info: Bo-Lennart Johansson, bo-lennart.johansson(a)svenskakyrkan.se

För deltagande i rekreationsveckor och veckoslutsretreater kan du ansöka om fond­medel. Vill du veta mer kontakta Bo-Lennart Johansson, bo-lennart.johansson(a)svenskakakyrkan.se. Mer info och länk till ansökan 

Vad får du under en retreat

  • Avskildhet och tystnad under några dagar
  • Ett eget rum med dusch och toalett.
  • Vällagad mat
  • Ro och vila
  • Tid till eftertanke och reflektion
  • Natur med promenadvägar och meditationsstig
  • Möjlighet att delta i gårdens andaktsliv
  • Tillgång till stillhet i gårdens meditationsrum och kapell