Veckoslutsretreat

Veckoslutsretreaten riktar sig till dig som under ett veckoslut vill vara i tystnad och stillhet. Dagarnas meditationer tar sin utgångspunkt i ett tema för helgen och kan vara en hjälp under dagarna för enskild fördjupning.

 – Stickretreat

En retreat för dig vill sticka i meditativ atmosfär tillsammans med andra. Vi samlas vid brasan med stickor och garn, olika vana i handarbetet där stillheten också rymmer meditation, kortare vandringar, lågmälda samtal, goda måltider, tystnad, möjlighet att dra sig undan.

Kanske är du bekant med forskning som framhåller stickning som terapi vid smärta och för symptomlindring vid ångest, stress och depression, t ex Betsan Corkhill, sjukgymnast och författare till Knitting and Wellbeing.

Kanske vill du bara sitta och sticka i en god miljö i stillsam samvaro med andra en helg när hösten knackar på igen. Moa leder oss i båda dessa spår.

Moa Sundström är pensionerad från sin tjänst vid Karolinska Institutet, där hon de senaste 26 åren varit samordnare för ett globalt skadeförebyggande program genom WHO. Moa är meditationsledare med utbildning via Svenska kyrkan och har stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetets Vänner Skola. Hon leder för närvarande ett stickcafé med stickning som rehabilitering och integration på Nordiska museet och tidigare i Bröstcancerföreningens regi.

Tips att ta med: Ditt pågående stickprojekt eller broderi.
Tips till dig som vill komma igång: följ länk till pdf-fil

Retreatledare är Moa Sundström och Eva Månsson Carleheden.

Är du intresserad av en kommande stickretreat. Välkommen att höra av dig med en intresseanmälan.

 

Info: Eva Månsson Carleheden 0322-512 86, eva.m.carleheden(a)svenskakyrkan.se

För deltagande i rekreationsveckor och veckoslutsretreater kan du ansöka om fond­medel. Vill du veta mer kontakta Anna Apell 0322 512 84, anna.apell(a)svenskakyrkan.se. Mer info och länk till ansökan 

Moa Sundström är meditationsledare och har en stickutbildning via Sätergläntan och Handarbetes Vänner. Foto: Stefan Zimmerman.

Vad får du under en retreat

  • Avskildhet och tystnad under några dagar
  • Ett eget rum med dusch och toalett.
  • Vällagad mat
  • Ro och vila
  • Tid till eftertanke och reflektion
  • Natur med promenadvägar och meditationsstig
  • Möjlighet att delta i gårdens andaktsliv
  • Tillgång till stillhet i gårdens meditationsrum och kapell