Retreater och stilla dygn för diakoner och präster

 

Stilla dygn 

En möjlighet för dig som är präst eller diakon i Skara stift. Inom ramen för 2023 års profilkurser med tema Lärjungaskap.

  • 14–15 mars 2023
  • 5–6 september 2023

Start tisdag kl. 15:00. Inkvartering från 14:30. Avslut onsdag kl. 15:00

Efter inledande introduktion till det stilla dygnet föreläser biskop Åke om ”Lärjungaskap och bön”.

Dygnet ramas in av gårdens rytm med böner och morgonens mässa.

  • Egen meditation och stillhet i kapellet eller gårdens meditationsrum
  • Tid till eftertanke och reflektion
  • Möjlighet till själavårdssamtal
  • Stunder vid brasan

Pris: Kost och logi 2650 kr i enkelrum samt kursavgift 800 kr för dagarna.

För mer information om det Stilla dygnet: David Sjogerlov@svenskakyrkan.se, 0322-512 87

 

Präst och diakonretreaterna och de stilla dagarna i Skara stift vill ge förutsättningar för vila, återhämtning och egen andlig fördjupning utifrån de särskilda utmaningar och glädjeämnen det innebär att verka som präst och diakon.

I vardagens tjänst lägger vi ofta en stor del av vårt fokus på vår tjänst för andra. För en hållbar tjänst över tid behöver vi också få ta emot själva. Retreaten är en sådan möjlighet att stanna upp och lyssna in det Gud vill ge var och en av oss. Retreatens rytm och struktur med bönetider i kapellet, daglig mässa och gemensam vägledning utifrån retreatens tema kan hjälpa oss att lyssna in oss själva och vår relation till Gud. Lilleskogs omsorgsfullt lagade mat, de vackra omgivningarna, braskaminen som tänds på kvällen och kapellet som står öppet för bön dygnet runt bjuder också in till vård av den egna själen tillsammans Gud. Det finns också möjlighet till enskilda samtal för den som önskar.